Naš i vaš sretni vuglec - „Vuglec Breg“

„Vuglec Breg“ je uspješna obiteljska priča nastala iz iskrene želje za očuvanjem obiteljske ostavštine, autohtonih zagorskih običaja i tradicije.
U pričanje te priče utkali smo mnogo posvećenosti, strasti, predanosti, štovanja i ljubavi, a sve kako bismo stvorili mjesto na kojem danas možete doživjeti i gotovo svim čulima osjetiti kak' su nekad živeli naši stari.

Naše turističko selo „Vuglec Breg“ nalazi se na temeljima starog zaseoka „Vugleci“, a prostire se na 12 hektara površine gdje je prostor za sebe pronašao veliki vinograd, koji nam daje grožđe od kojega nastaju naša vrhunska vina i pjenušci. Naše autohtone zagorske „hiže“ i klet obnovili smo i uredili za smještaj gostiju, a u staru gospodarsku zgradu smjestili smo naš, sada već nadaleko poznati restoran, vinski podrum te dvoranu namijenjenu poslovnim sastancima i seminarima. Za sve goste u smještaju na raspolaganju je vanjski bazen sa sunčalištem i pogledom koji očarava. Bazen je grijan pa je kupanje moguće od ranog proljeća do kasne jeseni. Uz restoran s jedne i prve redove vinograda druge strane napravili smo sjenicu s roštiljem, nezaobilaznom krušnom peći koja proizvodi najmirisniji i najukusniji zagorski kruh te ljetnu terasu. Ako odlučite prošetati, na sjevernom dijelu našeg „Vuglec Brega“ naići ćete na dječje igralište, farmu sa domaćim životinjama te malo jezero, i predivne staze za šetnju. Zaljubljenici u sport mogu kod nas zaigrati tenis i mali nogomet, a kasnije se mogu osvježiti na terasi sportskog bara kao i opustiti u sauni ili hidomasažnom bazenu u sklopu istog objekta.

Šećući „Vuglec Bregom“ bit ćete na oko 300 metara nadmorske visine s koje se pruža očaravajući pogled na zagorske brežuljke načičkane hižama, kletima i crkvicama.

Treba li vam bolja razglednica i pozivnica od ove koju smo vam upravo uputili?

Čekamo vas s veseljem, obitelj Vuglec

Restoran

U ugodnom ambijentu našeg restorana doživjet ćete vrhunsko gastronomsko putovanje kroz okuse Hrvatskog zagorja. Originalno uređenje u zagorskom stilu, otvoreni kamin i terasa sa slamnatim krovom daju osjećaj topline i poseban domaći ugođaj. Zaboravljene, stare recepte naših baka oživjeli smo u kuhinji restorana gdje tradicionalna zagorska jela od domaćih proizvoda iz najbliže okolice spravljaju naši najbolji kuhari. Za izvrsnost naše gastro ponude smo u 2018. i 2019. godini dobili i priznanje Michelin BiB Gourmand i Gault Millau.

Vinarija

Te 2003. godine, kada smo započeli našu vinogradarsku priču, pokretala nas je snažna volja i vizija nastaviti s višestoljetnom tradicijom vinogradarstva i proizvodnje vina u ovom kraju te smo ponudu „Vuglec Brega“ željeli upotpuniti kvalitetnim vinom i pjenušcima vlastite vinarije. Ponosni smo što smo to i uspjeli. Naša vinarija je danas neodvojivi dio turističkog sela „Vuglec Breg“.

Smještaj

Sve „oživljeno“ ili sagrađeno u sklopu Vuglec Brega čuva duh zagorske tradicije. U skladu s tim smještajni kapacitet, koji obuhvaća 50 kreveta u 16 soba i 3 apartmana, uređen je tako da unutrašnjost svake od sveukupno šest hiža i kleti prati zagorsku tradicionalnu priču na jednostavan način.

Skip to content