Zagorski bregi

by blog

Vječna inspiracija umjetnicima svih vrsta, oaza mira i užitka putnicima namjernicima, a nama domaćima neodvojiv dio srca.

Bez obzira jeste li čest gost u našem predivnom Zagorju ili vam je ova destinacija na popisu želja, u jedno smo sigurni – kad pomislite na Zagorje, pomislite na vrhunsko vino i vinograde, na najfinije štrukle i licitarska srca, i naravno, na veličanstvene zagorske brege. Ta valovita, zelena prostranstva, protkana vinogradima, kletima i čarobnim stazicama, ultimativni su simbol Zagorja, naše kulturne i prirodne baštine, ali i neodvojiv dio našeg zagorskog identiteta.

Zagorje je zaista bajkovita destinacija koja svakom posjetitelju jamči nezaboravno, autentično iskustvo odmora. Naši zagorski bregi obiluju spektakularnom prirodom na svakom koraku i pomno čuvaju bogato povijesno i kulturno naslijeđe ovog kraja. Ovdje ćete naći i pregršt raznih aktivnosti za svačiji ukus, uživati u vrhunskoj gastronomiji te otkriti čudesne vinograde i vinarije koje osvajaju svojim rustikalnim, domaćim ugođajem.

„Samo sem bregima dragim obečal da vrnul se bum nazaj.“ (Ana Bešenić, autorica)

Na jednom od nama najljepših brega, u samom srcu Zagorja, smješten je naš Vuglec Breg. Udaljen samo sat vremena vožnje od Zagreba, naš mali zeleni raj utočište je svima koji su u potrazi za drugačijim, inspirativnim iskustvom odmora i uživanja. Prvo što će vas ovdje osvojiti je upravo pogled na zelene zagorske brege, vidljive iz bilo kojeg kutka Vuglec Brega. Uz naš nagrađivani restoran te luksuzni smještaj u autentičnim, šarmantnim kletima i hižama, priroda je naš najljepši i najvrjedniji resurs, kao i izvor inspiracije za sve što radimo.

Naša vinogradarska priča započela je sada već davne 2003. godine i od tada s puno ljubavi i žara radimo na oplemenjivanju i očuvanju vinarske tradicije ovog kraja. Južne padine našeg brega dom su našem renomiranom vinogradu, gdje smo na oko 4 hektara površine zasadili približno 16.000 trsova. Posebnost ovog specifičnog terroira osjeti se u svim našim vinima i pjenušcima, a dokaz izvrsnosti su i mnoge nagrade koje smo kroz godine primili. Naš vinograd je u bilo koje doba godine sjajno mjesto za šetnju i druženje, a u jesen ćemo vas rado ugostiti i uposliti u branju grožđa. Svoju strast prema vinu i tajne zanata rado ćemo podijeliti s vama na druženju uz finu kapljicu u našoj vinariji, gdje možete kušati pet pjenušaca te osam bijelih i crvenih vrhunskih vina koje proizvodimo pod etiketom Vuglec.

Jedno od nama najdražih vina nastalo je sa željom da vam okusom dočaramo esenciju zagorskih brega. Tako smo spojili našu strast prema vinima i ljubav prema domu te ih utočili u osvježavajuće vino „Zagorski bregi“. Ništa ne kaže Zagorje kao ovo živo, prštavo vino voćnih aroma, koje savršeno utažuje žeđ i budi osjetila. U vrućim, ljetnim danima poseban je užitak opuštati se na ležaljkama na našoj zelenoj plaži ili tik uz bazen, uz čašu savršeno rashlađenog vina i upijati suncem okupane zagorske brege.

Mogli bismo vam o našim bregima, vinogradima i ukusnim vinima pričati još satima, ali Zagorje se mora doživjeti osobno, u svoj svojoj punini, iskreno i jedinstveno. Zato vas s veseljem pozivamo da nas otkrijete po prvi put ili da nam se opet vratite, uz stihove jedne od najljepših pjesama o zagorskim bregima koju ste, sigurni smo, i sami nebrojeno puta zapjevali:

„Samo sem bregima dragim obečal da vrnul se bum nazaj.“
(Ana Bešenić, autorica)

Saznajte što sve možete istražiti i otkriti u Zagorju

Sva vina i pjenušce Vuglec možete istražiti i naručiti i na našem WEB SHOPU

Related Posts

Skip to content